roed_13De fleste ville nok umiddelbart frygte tallet 13 i forbindelse med en konkurrence og straks tænke sort uheld. I Eurovision-sammenhæng har tallet 13 dog vist sig snarere at være et lykketal end det ulykkestal, som 13-tallet normalt forbindes med.

Når Anti Social Media d. 19. maj skal forsvare Danmarks ære til Eurovision 2015-semifinalen i Østrig bliver det som indslag nummer 13. Ser man tilbage på det nummer med danske briller, tegner der sig en succesfuld historie. De 2 gange Danmark har været indslag nummer 13 i en semifinale, har det begge gange båret dem til finalen, da Simon Mathew og Soluna Samay i hhv. 2008 og 2012 bragte Danmark videre til finalen.

Det er dog ikke kun Danmark, der har bragt lykke til tallet 13. Det viser sig nemlig, at der i de 18 Eurovision semifinaler der har været, har været 13 deltager med nummer 13, som er avanceret til finalen.

 

Sidste halvdel er bedste halvdel

Med et startnummer som nummer 13 ud af 18, er det simpelt regning, at man er i den sidste halvdel af programmet. Selvom drengene fra Anti Social Media garanteret sidder og sitrer af spænding og vil på scenen hurtigst muligt, når arrangementet løber af stablen den 19. maj, skal de måske alligevel prise sig lykkelig for, at de må sidde og vente noget tid. Statistikken siger nemlig at ud af de 10 lande der går videre til finalen, er mellem 6 og 7 af landene der går videre fra sidste halvdel af programmet. Som det gamle ordsprog lyder – den der ler sidst ler bedst.

 

Danmark må undvære sine søskende

Fra nordeuropæisk side, har der i melodi grandprix sammenhæng normalt været tradition for, at man deler rundhåndet ud af point indbyrdes. Det må derfor være med ærgrelse, at danske Anti Social Media kan konstatere, at de ikke får selskab i Østrig af broderfolkene fra Island, Norge og Sverige, som traditionelt har givet Danmark gode point. Men man kan som bekendt ikke få i både pose og sæk, så de danske repræsentanter må søge trøst ved at kigge på de gode muligheder statistikken giver dem.

 

Forfriskende pust mellem 2 ballader

Derudover kan det vise sig særdeles fordelagtigt, at den danske sang ligger mellem 2 ballader fra hhv. Rusland og Albanien. Da der generelt vil være mange ballader til dette års melodi grand prix, kan danskerne håbe på, at deres sang vil fremstå som en forfriskende pust sammen med de mange ballader, og dermed håbe på at deres sang vil blive bidt ekstra mærke i.

Vejer man fordele og ulempe, er der god grund til at være fortrøstningsfuld, hvis man holder med Danmark. I sidste ende skal man dog huske på, at det er performance og musik, der bliver lagt klart mest vægt på, så det er her der skal sættes ind. De fleste eksperter er dog ganske fortrøstningsfulde på danskernes vegne, så mon ikke vi ender med at se Danmark snige sig med i finalen, når Eurovision 2015 løber af stablen den 19. maj i Østrig.

 

Odds på Eurovision 2015

Er du både musikelsker og gambler på samme tid, vil du sikkert blive glad for at høre, at du selvfølgelig også kan oddse på Eurovision 2015 i Wien. Faktisk giver Anti Social Media lige i øjeblikket 101 gange pengene igen.

Læs mere om odds og Eurovision på Odds.dk.