Den 13. februar sparker FC Basel, Manchester City, Juventus og Tottenham Hotspur Champions Leagues ottendedelsfinaler i gang. Dette betyder, at verdens fineste klubturnering endnu en gang vil fylde fodbolddiskussionerne rundt omkring i verden efter en lang vinterpause.

I denne artikel tager vi et nærmere kig på de otte ottendedelsfinaler og analyserer, hvor store chancer de resterende hold har for at gå videre til kvartfinalerne.

Odds på Champions League her

FC Basel – Manchester City

Basels opgør imod mægtige Manchester City ligner på forhånd det mest ulige af ottendedelsfinalerne. Josep Guardiolas tropper er kæmpe favoritter, og alt andet end avancement til kvartfinalerne vil være en massiv skuffelse.

Basel imponerede dog i gruppespillet, hvor de sluttede foran både CSKA Moskva og SL Benfica. Dermed er det ikke ufortjent, at de står i ottendedelsfinalen, og de bør ikke  undervurderes.

Det er dog umuligt at komme udenom, at City går videre selvom, at oddset er lavt.

Hvem går videre odds: 

 • Basel: 7,50
 • Manchester City: 1,08

Juventus – Tottenham Hotspur

Juventus er favoritter imod Tottenham, men det bliver formentlig to tætte kampe. Italienerne er ikke helt så suveræne som tidligere, og Tottenham har med imponerende sejre over Borussia Dortmund og Real Madrid vist, at de kan bide skeer med de største klubber.

Juventus bør dog være taktisk dygtigere og mere kyniske end englænderne. Tottenham kommer ofte til kort, når det virkelig gælder, og dette bliver også tilfældet her. Derfor anbefaler vi et spil på, at Juventus går videre.

Hvem går videre odds: 

 • Juventus: 1,67
 • Tottenham Hotspur: 2,15

FC Porto – Liverpool

Jürgen Klopps røde tropper er favoritter imod FC Porto, når de tørner sammen. Liverpool har været solide i både Premier League og Champions League i denne sæson, og de bør gå videre. FC Porto er dog et taktisk dygtigt hold, og de kan måske udnytte Liverpools defensive problemer.

Liverpool mangler til tider også noget kynisme i de store kampe, hvilket kan skabe problemer her. Vi forudser dog, at Liverpool går videre, og anbefaler et spil i deres favør.

Hvem går videre odds: 

 • FC Porto: 3,00
 • Liverpool: 1,37

Real Madrid – Paris SG

Denne kamp lyder som en ønskefinale for de fleste neutrale fodboldfans. I år mødes Real og PSG dog allerede i ottendedelsfinalen, og der er lagt op til et giganternes opgør.

Real Madrid har været i krise i denne sæson, og det er svært at have tiltro til Zinedine Zidanes tropper. PSG derimod har leveret en række overbevisende indsatser i både Frankrig og Europa, og de er blandt de absolutte favoritter til at vinde Champions League.

Vi anbefaler derfor et spil på franskmændene.

Hvem går videre odds: 

 • Real Madrid: 2,05
 • Paris SG: 1,75

Bayern München – Besiktas

Besiktas gik på imponerende vis ubesejret i gennem gruppespillet. Her blev det til hele 14 point i en hård gruppe med FC Porto, AS Monaco og RB Leipzig. Derfor er det også fuldt fortjent, at tyrkerne nu står i ottendedelsfinalen.

Dette bliver dog formentlig endestationen. Med Jupp Heynckes på sidelinjen er Bayern tilbage på toppen, og det vil kræve et mirakel for Besiktas at gå videre. Vi anbefaler derfor et spil på, at Bayern går videre.

Hvem går videre odds: 

 • Besiktas: 6,50
 • Bayern München: 1,11

Chelsea – FC Barcelona

I 2005 mødtes Chelsea og FC Barcelona også i Champions Leagues ottendedelsfinale. De to opgør udviklede sig til nogle af de bedste i turneringens historie, og især returkampen er legendarisk. Chelsea vandt 4-2, og gik videre med samlet 5-4, men undervejs bølgede opgøret frem og tilbage. Ronaldinho scorede to gange for gæsterne, og det ene var en vaskeægte perle.

Sådan kan det meget vel gå igen. Barcelona er store favoritter, men Chelsea er taktisk dygtige og kan sagtens straffe spanierne. Vi anbefaler et spil på Antonio Contes Chelsea-mandskab.

Hvem går videre odds: 

 • Chelsea: 3,40
 • FC Barcelona: 1,30

Sevilla – Manchester United

Simon Kjær og Michael Krohn-Dehli skal op imod mægtige Manchester United. De røde djævle har ikke helt fået spillet til at flyde i denne sæson, men de er alligevel en mægtig modstander.

I januar blev United forstærket med Alexis Sanchez, og de bliver en kæmpe opgave for Sevilla. Spanierne er dog fint kørende, og de skal håbe på, at de kan frustrere Uniteds dyre stjerner.

Det er dog svært at se Sevilla gå videre, og derfor anbefaler vi et spil på Manchester United.

Hvem går videre odds: 

 • Sevilla: 3,10
 • Manchester United: 1,35

Shakhtar Donetsk – AS Roma

Den sidste af de otte ottendedelsfinaler står mellem ukrainske Shakhtar og AS Roma. Der er lagt op til en tæt kamp, hvor italienerne er favoritter.

Shakhtar var dog yderst imponerende i gruppespillet, og hjemme i Ukraine kan de sagtens skabe problemer for AS Roma. Shakhtar starter ovenikøbet på hjemmebane, og måske den ukrainske kulde kan hyle romerne ud af den.

Vi anbefaler et spil på Shakhtar Donetsk.

Hvem går videre odds: 

 • Shakhtar Donetsk: 2,65
 • AS Roma: 1,45

 

Følg spilforslagene hos Danske Spil