Før man går i gang med at spille poker er det vigtigt at kunne reglerne. Det er forholdsvis simpelt at forstå rangordenen blandt de enkelte pokerhænder, men derefter bliver poker en anelse mere komplekst idet at man skal overveje hvilke hænder man bør spille hvornår før floppet, hvilke hænder man kan spille efter floppet og på turn og sidst men ikke mindst hvor man står og hvilke handlinger man skal foretage sig på river.

Den stærkeste hånd i poker ses yderst sjældent da den specifikt skal består af de 5 højeste kort i samme kulør. Hånden har sit eget navn og kaldes Royal Flush. Royal Flush er i princippet er en del af straight flush hænderne men fik sit navn for at indikere at det er den stærkeste af alle hænder.

Intet slår en Royal Flush

Der er altså ingen hænder som kan slå en Royal Flush. Skemaet nedenfor viser hændernes indbyrdes styrkeforhold og skal læses således at den øverste hånd er umulig at slå. Den næstøverste hånd kan kun slås af hånden ovenover og så fremdeles. Altså kan et fuldt hus kun slås af et større fuldt hus, 4 ens, Straight Flush og Royal Straight Flush.

Royal Straight Flush

[10:d;J:d;Q:d;K:d;A:d]

Der kan ikke være to Royal Straight Flush I Texas Hold’Em Poker og hånden er derfor uovervindelig. Man kan lave en Royal i alle kulører og ikke kun i ruder som vist her. Dette gælder for alle hænder at de kan laves i alle 4 kulører nemlig hjerter, ruder, klør og spar og der er ingen kulør som er mere værd end andre når vi taler om poker.

Hold øje med om den pokerside har en Royal Flush bonus. Det er ikke ofte det ses længere men der findes stadig pokerrum som Classic Poker der giver en bonus hvis en spiller får en ægte Royal. Med ægte menes at begge hulkort bliver brugt til at lave Royal Flush med.

Lær mere om pokerregler og forstå hvad ordene i poker betyder. Se denne Poker ordbog.